PSV sluit uniek partnership
Brabantse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven

PSV sluit uniek partnership

25 maart 2019

PSV kiest met ingang van komende zomer voor een innovatieve, vernieuwende samenwerking met het bedrijfsleven. ASML, Philips, High Tech Campus, VDL Groep en Jumbo Supermarkten verbinden zich onder de naam Brainport Eindhoven als premium partner aan PSV. Zij gaan samenwerken op het snijvlak van innovatie, vitaliteit, entertainment en talentontwikkeling en -werving. De partijen hebben de ambitie om samen de regio nóg prominenter op de kaart te zetten. ‘Deze samenwerking is uniek en daarom een mijlpaal in de historie van de topsport. We creëren een nieuw ecosysteem en de manier waarop is kenmerkend voor de onderlinge verbondenheid en samenwerking in deze regio’, aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV.

Aantrekkingskracht van de regio

Namens de partijen vertelt Henk Valk, CEO Philips Benelux, over het partnership: ‘Alle bedrijven in de regio bouwen mee aan het merk Brainport Eindhoven als innovatieve top-technologieregio van wereldformaat. We delen daarbij één grote uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Daarnaast willen we investeren in het vestigingsklimaat en de gezondheid van inwoners, zodat we de nationale en internationale aantrekkingskracht van de regio kunnen versterken. Door onze krachten te bundelen staan we internationaal sterker.’ “PSV is meer dan voetbal. PSV verbindt”, vervolgt Henk Valk. “De club zit in de harten van heel veel mensen in de regio, in Nederland en over de hele wereld. Philips, ASML, High Tech Campus, Jumbo en VDL floreren en behoren inmiddels tot de top in hun vakgebied. We halen onze inspiratie uit een gezamenlijk verleden en samen maken we de toekomst. Door middel van deze innovatieve samenwerking kunnen we dat aan een nog breder publiek laten zien.”

 

Innovatieve samenwerking

De architect van het ambitieuze plan is commercieel directeur Frans Janssen van PSV. Hij is vanzelfsprekend erg content met het eindresultaat. “Bijna een jaar geleden liet onze huidige hoofdsponsor energiedirect.nl weten dat ze naar de rug van ons shirt wilden verhuizen”, schetst Janssen het proces. “Vrijwel direct daarna hebben we aan Brainport Eindhoven laten weten dat er een kans ontstond om een traditioneel sponsorconcept om te buigen naar een innovatieve samenwerking waarvan veel meer partijen kunnen profiteren. Onder de vlag van Brainport Eindhoven creëren we tastbare meerwaarde voor de bedrijven, hun werknemers, en eenieder in de regio.”

 

In de voorbije maanden zijn er projecten ontwikkelt die kracht van het nieuwe partnership onderstrepen. Zo heeft PSV een vitaliteitsprogramma onder naam van PSV+, waarvan medewerkers van ASML gebruikmaken. Met Jumbo wordt samengewerkt in het Foodcoach programma.  Philips en PSV vinden elkaar op de domeinen gezondheid, innovatie en sport. Onder andere het nieuw te bouwen sports performance center op De Herdgang brengt deze ambitie tot uiting. Ook zal PSV ingezet worden als publiekstrekker op een internationale podia om zo de aandacht op de kansen voor talent en bedrijven in de Brainport Regio te vergroten.

 

“Naast deze voorbeelden heeft dit partnership meerdere bijzondere kenmerken”, vervolgt Janssen. “Het samen opkomen voor de regio en de inwoners is een primeur. Daarnaast is de continuïteit van het partnership bijzonder. Dit wordt een evoluerend samenwerkingsverband, waarbij naar verwachting in de nabije toekomst ook andere bedrijven met affiniteit voor de regio en Brainport Eindhoven zullen aanhaken. We praten daarom niet meer over “de hoofd- of shirtsponsor”, maar over het premium partnership.”

Investeren in leefomgeving

Brainport Eindhoven en de gemeenten die daar deel van uitmaken investeren zelf geen geld in de samenwerking met PSV. Het bestuur van de stichting geeft wel toestemming aan PSV om de naam Brainport Eindhoven samen met een aantal bedrijven actief uit te gaan dragen. John Jorritsma, voorzitter van Brainport Eindhoven en burgemeester van de stad: “Deze samenwerking maakt ons trots! PSV is een club van iedereen, nationaal en internationaal vermaard. In Brainport Eindhoven werkt het bedrijfsleven uit de hele regio nauw samen met kennisinstellingen en de overheid. Die samenwerking brengt banen en welvaart voor iedereen in de regio. Zorgt ervoor dat iedereen in de regio profiteert. Samenwerken met PSV is daarom een logische en slimme stap. Samen investeren we in de leefomgeving om de nationale en internationale aantrekkingskracht van Brainport Eindhoven verder te versterken, dat is in het voordeel van iedereen.”

Terug